Tuinfeest organiseren? Wij geven je een paar tips!

Zorg voor genoeg plaatsen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er genoeg plaats is op je feest voor iedereen. Dit betekent niet dat er voor iedereen een stoel klaar moet staan, mensen kunnen bijvoorbeeld ook aan een statafel staan. Zorg er wel voor dat iedereen ergens kan staan of zitten aan een tafel waar zij bijvoorbeeld hun drinken op kwijt kunnen. Wanneer je tuinfeest inclusief eten is, is het belangrijk dat er voor iedereen genoeg ruimte is om een bord neer te kunnen zetten. Dit maakt het voor je gasten een stuk makkelijk om bijvoorbeeld hun vlees te snijden en van een bord te eten.

Laat iedereen zelf drinken inschenken

Je kent het vast wel, wanneer je een feest geeft ben je zelf alleen maar bezig met je gasten voorzien van eten en drinken. Hierdoor heb je nauwelijks tijd om een praatje te maken met je gasten en is je feest ineens een stuk minder leuk voor jezelf. Om te voorkomen dat je heel de avond ober bent op je eigen tuinfeest, kun je het beste kiezen voor selfservice. Zet een grote tafel ergens in de schaduw in de tuin neer en plaats hier al het drinken op. Om het drinken koud te houden kun je bijvoorbeeld je drinken leggen in emmers gevuld met koud water en ijsblokjes. Op deze manier blijft je drinken ook buiten de koelkast koel. Tuinfeest organiseren tafel

Weer is onvoorspelbaar, zorg dat je goed voorbereid bent

Het is natuurlijk hartstikke fijn als voor de dag van jouw tuinfeest alleen maar zon voorspeld wordt, maar helaas klopt de weersvoorspelling niet altijd. Zorg dus dat je voor de zekerheid ook voorbereidingen treft voor wanneer het weer ineens toch niet zo goed blijkt te zijn. Bedenk van te voren of het feest eventueel naar binnen verplaatst kan worden. Wanneer dit niet mogelijk is, kun je bijvoorbeeld een partytent huren en neerzetten om te voorkomen dat je gasten natregenen.

Breng de sfeer erin

Om te voorkomen dat het tuinfeest stil valt, kun je meerdere dingen doen om de sfeer erin te brengen. Zet bijvoorbeeld statafels neer in plaats van alleen maar tafels met stoelen, zo kunnen mensen makkelijker een praatje maken met iemand aan een andere tafel, zonder dat er een hele stoelendans plaats moet vinden. Wanneer je feest tot ’s avonds laat doorgaat, is het handig om ook verlichting te regelen. Hang bijvoorbeeld leuke gekleurde lampjes in de tuin op zodat iedereen na tien uur ook nog kan zien met wie zij staan te praten. Ook helpt leuke muziek op de achtergrond vaak mee aan een betere sfeer. Let er alleen wel op dat de muziek niet te hard staat, dit kan namelijk vervelend zijn voor de buren en kan veroorzaken dat gasten elkaar nauwelijks kunnen verstaan.

Breng de buren op de hoogte

Wanneer je tuinfeest tot laat doorgaat, is het wel zo netjes om de buren even op de hoogte te brengen van dat je een feestje geeft. Hiermee kun je bijvoorbeeld voorkomen dat je buren geïrriteerd komen aankloppen of misschien zelfs de politie bellen. Geef bijvoorbeeld aan naar welk telefoonnummer zij een berichtje kunnen sturen als zij toch te veel overlast hebben van het feest. Wat ook een oplossing hiervoor kan zijn, is de buren zelf ook uitnodigen.