Een onvergetelijk 21 diner organiseren? Lees onze tips!

Thema en decoratie

Voor een 21 diner is het belangrijk om een thema te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld een bepaalde kleurencombinatie zijn of een thema zoals Spaans of Italiaans. De gasten komen vervolgens in kleding dat past bij dit thema. Er zijn een hoop andere 21 diner thema’s waaruit je kunt kiezen. Ben je in de zomer jarig? Kies dan bijvoorbeeld voor een beachparty. Met een thema als disco sla je ook nooit de plank mis. Gebruik een mix van funky kleuren voor je dinertafel. Ook The Great Gatsby is een leuk thema. Hiervoor kun je mooie ronde tafels versieren met zwarte tafelkleden en goud servies. Wanneer je een thema hebt gekozen kun je aan de slag met de decoratie van de tafel. Vergeet vooral de naamkaartjes niet.
 

Meubilair en servies

Laat alle extra zorgen je uit handen nemen en huur meubilair en servies in. Vaak beschik je thuis niet over voldoende stoelen en tafels, dus hoe handig is het om deze in te huren. Je kunt ze zelf halen of laten bezorgen en vervolgens kun je ze ook weer laten ophalen. Er zijn een hoop verschillende soorten meubilair waardoor er vast en zeker iets tussen zit dat bij jouw 21 diner thema past. Ook het servies huren kan een handige uitkomst zijn. Misschien beschik je zelf over genoeg bestek, maar ben je op zoek naar speciale cocktailglazen. Ook voor tijdens het koken kan het servies erg handig zijn. Vooral als je verschillende amuseglazen nodig hebt.
 

Spelletjes en activiteiten

Tijdens een 21 diner draait het natuurlijk om gezellig met vrienden of vriendinnen eten, maar je kunt er altijd nog iets extra’s aan toevoegen. De 21 diners die worden georganiseerd door studentenverenigingen kiezen er vaak voor om na het diner de kroeg in te gaan. Dit is natuurlijk niet verplicht. Je kunt ook gezellig spelletjes spelen. Maak bijvoorbeeld zelf een bingo of een quiz. Zo leren je vrienden of vriendinnen elkaar ook nog beter kennen.
 

Het selecteren van een 21 diner menu

Het is traditie dat je ouders voor je gaan koken, maar het wordt steeds populairder om bijvoorbeeld een cateringbedrijf in te huren. Het neemt dan natuurlijk een hoop zorgen weg. Maar wanneer je er toch voor kiest om je ouders te laten koken, moet je natuurlijk wel een menu samenstellen. Houd wel rekening met dieetwensen van je gasten. Een paar vegetarische gerechten kunnen niet missen in je menu. Begin met een heerlijke amuse om het diner te openen. Vervolgens kun je ervoor kiezen om één of meerdere voorgerechten te serveren. Dit geldt ook voor het hoofdgerecht. Je kunt het diner indelen met de standaard 3 gangen of je kunt kiezen voor meerdere gangen. Het diner sluit je natuurlijk af met een lekker dessert. Wil je echt uitpakken? Kies dan ook een paar verschillende wijnen die goed aansluiten bij de gerechten.
 

De tradities tijdens een 21 diner

De een zegt dat het 21 diner is overgevlogen vanuit Amerika en de ander zegt dat de traditie is ontstaan door studentenverenigingen in Nederland. Het 21 diner is de laatste jaren erg populair geworden en er zijn een aantal regels of tradities die terug (moeten) komen. Het diner moet namelijk plaatsvinden in je ouderlijk huis en het eten wordt bereid door je ouders. Het is ook een must om een thema te kiezen. Dit kunnen bepaalde kleuren combinaties zijn of een thema op zichzelf. De gasten moeten dan ook in kleding komen dat bij het thema past. Ook moeten de gasten een speech voorbereiden voor de jarige. Hierin worden leuke en grappige herinneringen gedeeld die je samen hebt meegemaakt. Een 21 diner organiseren is een leuke en avontuurlijke bezigheid, dus neem er ook vooral de tijd voor. Stuur de uitnodigingen op tijd, zodat je zeker weet dat je gasten kunnen komen. Houd het lekker persoonlijk en verwacht een 21 diner met een hoop plezier.