Zelf een kinderfeestje thuis organiseren

Ideeën kinderfeestje thuis

  1. Spelletjesmiddag: regel een aantal leuke spelletjes en zet een competitie op. Wie wordt de spelletjeskoning(in)? Denk bijvoorbeeld aan bordspelletjes, moordenaartje, het fluiterspel of cadeautjes verstoppen.
  2. Speurtocht. Zet een speurtocht uit met leuke opdrachten. Is zowel binnen als buiten erg leuk.
  3. Knutselen. Kinderen, vooral meisjes, vinden het leuk om lekker creatief aan de slag te gaan. Zorg voor voldoende verschillende knutselspullen en laat ze zelf bepalen wat ze maken, of maak een voorbeeld en laat de kinderen het namaken. Leuk bij een themafeestje.
  4. Poppenkast spelen. Kinderen kunnen helemaal opgaan in verhalen. Verzin zelf een verhaal of koop eenvoudig een poppenkastverhaal en laat de poppen leven.
  5. Themafeestje. Verzin een origineel thema en laat de kinderen verkleed komen of laat ze thuis verkleden.
  6. Koekjes bakken. Bedek de tafel met aluminiumfolie en laat de kinderen hun eigen koekjes maken en versieren. En daarna natuurlijk lekker samen opeten en de restjes mee naar huis nemen.

Drukke en rustige activiteiten afwisselen

Alle bovenstaande ideeën kan je gemakkelijk in of rondom het huis organiseren. Houd met het organiseren wel rekening met de kinderen. Kinderen vinden veel activiteiten leuk, maar houden dit meestal geen hele middag vol. Zorg dus altijd voor meerdere activiteiten en deel het kinderfeestje in blokken in. Afwisselend rustige en drukke blokken helpt het energielevel van de kinderen op peil te houden. Zo is het bijvoorbeeld ideaal om een springkussen te huren en in de tuin te zetten zodat de kinderen tussen de activiteiten door even hun energie kwijt kunnen door lekker te springen.

Ga niet in je eentje aan de slag

Tot slot willen we je graag meegeven dat het altijd een goed idee is om hulp te vragen. Heeft de jarige oudere broers of zussen? Laat hen dan helpen! Ooms, tantes, buurvrouwen, neven, nichten; je zult zien dat er altijd wel mensen bereid zijn te helpen. Een kinderfeestje is immers een feestje! Ben je nog op zoek zijn naar handige benodigdheden voor je feestje, zoals extra stoelen, een springkussen of een eigen suikerspinmachine? Je weet ons te vinden! Heb jij nog andere leuke ideeën voor een kinderfeestje thuis? Laat het ons weten in een reactie!