Handige tips buffet eetfeestje

Waar zet je het buffet neer?

Allereerst is het handig om te bedenken hoeveel mensen er komen en waar je wilt gaan eten. Komen er niet zoveel mensen, dan kun je ervoor kiezen om het buffet uit te stallen op een lage kast en met z’n allen aan de eettafel te eten. Gaat dat niet passen, dan kan je het buffet ook gewoon uitstallen op de eettafel en vervolgens allemaal met een bordje op de bank, stoelen of aan statafels eten.

Indeling buffet

Wat betreft de indeling van je buffet is het voor je gasten wel handig als de verschillende soorten gerechten bij elkaar staan. Dus de soepen naast elkaar, koude gerechten bij elkaar en vervolgens de warme gerechten. Zo weten je gasten precies waar ze wat kunnen vinden en hoeven ze dus niet te zoeken. Om te voorkomen dat je gasten al te vol zitten bij het nagerecht, kan je de nagerechten ook al meteen op tafel zetten. Zo vergeten de gasten minder snel om ruimte over te laten voor een lekker toetje. Let er dan wel op dat je voor toetjes gaat die een tijdje buiten de koelkast kan laten staan. Ijs is dus zeker niet geschikt, maar dingen als tiramisu of panna cotta zijn voorbeelden van nagerechten die best een tijdje op tafel kunnen staan.

Aankleding tips buffet

Minstens zo belangrijk als het eten is de aankleding van het buffet. Leg een leuk tafelkleed neer, doe het eten in leuke schaaltjes en versier de hapjes met bijvoorbeeld blaadjes sla of kruiden. De borden zet je natuurlijk aan het begin van het buffet neer, maar onze hele handige tip is om het bestek juist aan het einde van het buffet neer te zetten. Zo voorkom je dat iedereen moeilijk met z’n handen al vol aan een bord en bestek langs het buffet loopt.

Handig: warmhoudbak en klapbuffet

Tot slot raden wij je aan om de dag of ochtend voor je buffet feest al wat uren door te brengen in de keuken zodat je hapjes (grotendeels) klaar staan en je hier tijdens je feestje niet of nauwelijks meer naar om hoeft te kijken. Warmhoudbakken of een klapbuffet zijn erg handig om van te voren gemaakte warme maaltijden warm te houden tot en tijdens het buffet zelf. Wil je deze huren voor jouw eigen buffet feest? Bekijk dan onze website voor de mogelijkheden!