Straatfeest organiseren: dit moet je doen

Straatfeest organiseren, waar begin je?

Bij het organiseren van een straatfeest zijn er verschillende zaken welke geregeld moeten worden. Hierbij moet je niet alleen denken aan straatfeest activiteiten en de consumpties tijdens het straatfeest maar ook bijvoorbeeld aan het verkrijgen van een vergunning bij de gemeente. Tijdens het straatfeest zal namelijk de straat afgesloten moeten worden voor het verkeer en hier moet de gemeente toestemming voor geven.

Straatfeest ideeën, dit moet je regelen

Vaak komen op een straatfeest mensen uit alle leeftijdscategorieën. Het is dus belangrijk dat er voor iedereen iets leuks te doen is. Voor de volwassenen is het vaak al genoeg als er een paar statafels staan waar ze gezellig iets aan kunnen drinken. Statafels alleen zal niet genoeg zijn, er zullen waarschijnlijk ook mensen aanwezig zijn die niet voor een lange tijd kunnen staan omdat zij bijvoorbeeld slecht ter been zijn. Zorg er dus voor de zekerheid voor dat je ook tafels en stoelen hebt. Er bestaan verschillende straatfeest ideeën, van borrelen met de buren tot een actieve middag met veel straatfeest activiteiten. Bedenk eerst wat voor straatfeest u wilt organiseren. Voor een actieve middag heb je namelijk ook activiteiten nodig om te doen.

Straatfeest activiteiten uitkiezen

Tijdens het uitkiezen van straatfeest activiteiten is het belangrijk om met iedere leeftijdscategorie rekening te houden. Voor de kleintjes is het bijvoorbeeld leuk om een springkussen neer te zetten. Ook zijn er activiteiten die voor iedere leeftijdscategorie leuk zijn om mee te doen, namelijk Oud-Hollandse spellen. Hierbij kun je denken aan activiteiten als hoefijzer werpen, kaas rollen, kegel slingeren en meer.