Buurtfeest: barbecue organiseren

Wie komen er allemaal?

Een activiteit zoals een buurtfeest organiseren begin je het best met het prikken van een datum en het aantal gasten inventariseren. Verspreid uitnodigingen op het plein of in de straat met één of meerdere data. Het is handig om er een invulbriefje aan te bevestigen waarop alle genodigden kunnen laten weten of ze er wel of niet bij zijn. Vergeet hier niet een soort deadline bij te zetten, want voor de rest van de voorbereidingen is het handig om te weten hoeveel mensen er ongeveer komen. Zorg er ook voor dat je weet hoeveel kinderen er ongeveer komen en dat je iets hebt om ze mee te vermaken, bijvoorbeeld een leuk springkussen waar ze zonder begeleiding lekker al hun energie kwijt kunnen. Lees onze eerdere blog voor een overzicht van allerlei leuke springkussens die wij verhuren.

To do lijstje buurtfeest barbecue organiseren

Dus, je weet nu hoeveel mensen er ongeveer komen, maar wat nu? Wij zetten het voor je op een rijtje:

  • Barbecue huren. Zonder barbecue geen eten, en zonder eten geen gezellig barbecue buurtfeest. Het handigst is om gewoon een grote barbecue te huren (als niemand in de buurt die heeft), zodat je niet ziet met allerlei kleine barbecues waar veel mensen constant bij moeten staan.
  • Boodschappen doen (of bestellen). Vraag van tevoren, bijvoorbeeld via het inschrijfformulier, of je gasten vlees eten, of liever vegetarisch. Reken ongeveer 3 à 4 stukken vlees per persoon en vergeet het stokbrood, salade en de sauzen niet. Wat betreft drank is het bij een buurtfeest vaak handiger om te vragen of iedereen zelf wat meeneemt, omdat iedereen andere voorkeuren heeft en zo bespaar je hier in de kosten.
  • Bekijk kort van tevoren de weersvoorspellingen en regel voor de zekerheid een partytent waar je met je buurtgenoten onder kunt schuilen als het toch gaat regenen. Misschien heeft iemand in de buurt wel een partytent, en anders kan je ze bij ons voordelig huren. Hetzelfde geldt voor (sta)tafels en stoelen; maak zelf de afweging of je iedereen vraagt iets mee te nemen of je gaat voor gemak en huurt het voordelig bij ons.
  • Neem op tijd contact op met de gemeente om te vragen of zij een bijdrage willen leveren. Gemeentes stimuleren buurtactiviteiten namelijk steeds meer tegenwoordig om burencontact te bevorderen en hebben vaak een bepaald budget om hier aan bij te dragen.
  • Wonen er veel verschillende nationaliteiten in de buurt? Zet op de uitnodiging dat ze zelf een eigen gerecht mee mogen nemen. Voor veel niet-Nederlanders ligt de drempel namelijk nog te hoog om deel te nemen aan buurtactiviteiten, maar door er een internationaal karakter of thema aan vast te hangen kan je aanwezigheid van niet-Nederlanders vaak makkelijker stimuleren.

Goede voorbereiding is het halve werk

Heb je het lijstje afgewerkt? Dan is het nu tijd voor het buurtfeest zelf! Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk dingen alvast klaarzet (vergeet niet de hulp van je buurtgenoten te vragen), zodat je tijdens de barbecue daadwerkelijk kunt genieten van het eten en de gezelligheid.

Barbecue huren? Springkussen huren? Bel ons!

Werkt de geleende barbecue onverwachts niet, kom je tafels of stoelen tekort, of wil je een leuk springkussen huren voor de kids? Neem dan contact met ons op en wij doen er alles aan om het zo snel mogelijk in jouw buurt af te leveren!