Een groot diner organiseren

Locatie

Ten eerste de locatie. Misschien is er een bedrijfsruimte beschikbaar, je kunt ergens een zaal huren, of je kunt een tent huren als er buiten een geschikte ruimte is. Zo’n tent kan compleet ingericht worden met een vloer, verwarming, tafels en stoelen en andere aankleding. Om iedereen warm welkom te heten rol je bijvoorbeeld een rode loper uit. Op een feestlocatie hebben ze natuurlijk ervaring met het organiseren van evenementen dus daar kunnen ze altijd met je meedenken en advies geven. Afhankelijk van de locatie en wat er daar allemaal aanwezig is, is het het makkelijkst om alle benodigdheden bij één bedrijf te huren. Bestel bij de tafels en stoelen ook tafelkleden, servies, bestek en details zoals kandelaars. Dan heb je alles in één keer compleet.

Catering

Een goede catering is een must. Je kunt ervoor kiezen om zelf een cateraar in te schakelen maar misschien zijn er op de locatie ook al mogelijkheden. Stem dan goed af welke keukenapparatuur er nog nodig is. Houd bij het samenstellen van het menu rekening met eventuele allergieën door genoeg keuzemogelijkheden aan te bieden of door hier vooraf naar te informeren bij de gasten. Kies je voor een uitgeserveerd diner of een buffet? Denk dan aan het inhuren van bediening of in het geval van een buffet aan genoeg warmhoudbakken. Met genoeg afgiftepunten hoeven de gasten niet te lang in de rij te staan.

Sfeer

Nadat de basis voor het diner geregeld is kun je nadenken over het creëren van een leuke sfeer tijdens het diner. Zorg bijvoorbeeld voor muziek voor op de achtergrond. Een live bandje op een podium is een leuk idee. Daarnaast kun je nog nadenken over een tafelindeling. En als je een toespraak wilt houden voor een grote groep dan zijn een microfoon en geluidsinstallatie handig. Als laatste is het natuurlijk het belangrijkste dat de er gasten zijn. Verstuur de uitnodigingen dus op tijd. En Jaspers Verhuur staat natuurlijk voor je klaar voor de verhuur van alle benodigde materialen.