6 manieren om thuis je eigen feestje te bouwen

Wij geven graag tips voor de leukste feestjes, maar aangezien je volgens de huidige richtlijnen maximaal enkele personen thuis uit mag nodigen en dan natuurlijk nog de nodige afstand moet houden, zitten feestjes er helaas even niet in. Heb je inmiddels al je kasten opgeruimd en hebben de kinderen geen lege stoeptegels meer over om in te kleuren? Of wil je op een originele manier je verjaardag vieren? Dan volgen hier wat originele tips om thuis je eigen feestje te bouwen. 

1. Bouw een Rube Goldberg machine (kettingreactie) 

Een Rube Goldberg machine (sinds uitbraak van het coronavirus ook wel quarantine machine genoemd) is een kettingreactie, vergelijkbaar met omvallende dominosteentjes, die je in en om het huis maakt met bestaande voorwerpen. Het idee is dat je een simpele taak uitvoert op een erg omslachtige manier met vele omwegen. Bekijk ter inspiratie onderstaand filmpje eens waarop op een leuke manier het zout aangegeven wordt terwijl veilig ruim 1,5 meter afstand wordt bewaard.

 

Of deze machine voor als je zin hebt in een glaasje limonade: 

Op YouTube staan erg veel filmpjes, ook voor beginners. 

2. Oud Hollandse spelletjes

Wie kent ze niet? Spijkerpoepen, ezeltje prikje, zaklopen, eierlopen, koekhappen en natuurlijk de stoelendans. Hilarische spelletjes die onze ouders of opa’s en oma’s vroeger deden. Mensen wisten zich te vermaken met simpele voorwerpen die iedereen in huis heeft. Ze zijn leuk voor jong en oud en zorgen voor uren speelplezier. Lees hoe je deze Oud Hollandse spelletjes ook al weer deed.  

Ben je een beetje handig, dan kun je zelfs je eigen sjoelbak maken. Voor alle andere mensen hebben wij een leuk assortiment Oud Hollandse spelletjes die je voor één of meerdere dagen kunt huren. 

3. Tover je huis om tot een parcours 

Je kunt ook een ander soort parcours bouwen: eentje die de kinderen zelf af kunnen leggen. Erg leuk om te maken en het zorgt voor wat extra beweging bij de kids. Je kunt verschillende varianten bedenken, zoals apenkooien of ‘de vloer is lava’.  Inspiratie voor gevorderden:

 

Of voor beginners:

 

4. Koning of koningin voor één dag

Jarig zijn in tijden van 'social distancing' is voor niemand leuk, maar kinderen zullen de feestjes het meest missen. Hoe zorg je toch dat ze een hele dag in het zonnetje staan? Maak ze koning of koningin voor één dag. Inclusief kroon en mantel natuurlijk. Ze zijn voor één dag de baas en iedereen in het gezin doet één dag wat de jarige koning of koningin zegt. 

5. Virtueel themafeest

Als volwassenen op een originele manier je verjaardag vieren in tijden van lockdown? Organiseer een virtueel themafeest. Stuur een uitnodiging (in stijl natuurlijk) en laat je vrienden weten hoe jullie afspreken (bijvoorbeeld via Skype, Teams of Zoom). Rijk een prijs uit aan degene die het best verkleed is. Tip: stuur vooraf het recept voor een themacocktail of laat wat andere lekkere drankjes bij je vrienden bezorgen, zodat je samen kunt proosten op jouw verjaardag. 

6. Netfix party 

Wist je dat er een leuke manier is om samen een Netflix film te kijken zonder dat je daadwerkelijk bij elkaar op de bank zit? Met de Netflix Party chrome extensie kun je vanaf verschillende locaties samen dezelfde Netflix film of serie kijken. Als iemand de film pauzeert, bijvoorbeeld om wat drinken te halen, wordt de film bij iedereen gepauzeerd. Bovendien zit er een chatfunctie bij zodat je samen de film kunt bespreken. Erg leuk!